Travertin 2020-10-17T11:16:29+00:00

Ai un proiect la care te putem ajuta?

Contactează-ne

Travertin

Travertinul este o roca poroasa de calcar (alcătuita din calcit, calcit slab magnezian si aragonit), de culoare galbuie pana la bruna. Se foloseste ca piatra de constructie, la placatul fatadelor, peretilor interiori si a pardoselilor sau ca blat de bucatarie sau baie.

Desi in general travertinul este poros, daca se inchid porii cu praf de ciment, prin slefuire si lustruire, travertinul capata o suprafată la fel de fina ca si marmura.

Vezi și alte materiale

Marmura

Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt alb, cenusiu, gri, neagru si rosu.

Marmura

Culorile diverse ale marmurei se datoreaza impuritatilor continute, de exemplu rosu – de la sarurile de fier, maro – de la cele de mangan, sau cenusiu de la grafit

Mai mult

Granit

Contine în principal cuart, feldspat sau minerale de culoare inchisa precum mica (intre 20% si 40%).

Granit

Granitul (italiană granito, „granulat”) este o roca magmatica masiva, cu granulatie grosolana (cristale cu dimensiunea de cativa milimetri), formata la adancimi mari.

Mai mult

Calcar

Calcarul este o roca sedimentara, organogena, de culoare alba, cenusie sau galbena.

Calcar

Termenul de calcar este folosit in vorbirea curenta, pe cand in limbajul tehnic sau stiintific acest termen este utilizat diferentiat.

Mai mult

Onyx

Onyxul e o varietate colorata alb negru a calcedonului, care face parte din grupa cuartului.

Onyx

In Evul mediu onyxul era folosit ca piatra tamaduitoare a bolilor avand efect pozitiv asupra parului, unghiilor, pielii si bolilor digestive.

Mai mult

Calitate – Eleganță – Stil

Compania noastră a fost creată pentru a servi clienții cu produse de înaltă calitate pe o baza consistenta și în timp util, la prețuri competitive.

CONTACTEAZĂ-NE