Marmura 2020-10-17T10:57:42+00:00

Ai un proiect la care te putem ajuta?

Contactează-ne

Marmura

Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt alb, cenusiu, gri, neagru si rosu. Marmura este o roca metamorfica, ceea ce inseamna că a luat nastere din alte roci, prin procese de transformare produse la presiuni sau temperaturi inalte. Numele sau provine din limba greaca veche si inseamnă „a straluci, a luci”.

In Europa, cea mai apreciata marmura este marmura de Carrara (Italia), regiune faimoasa pentru marmura sa de culoare alba, respectiv gri-albastruie, ambele de o calitate deosebita. Blocuri de marmura alba, precum cea de Carrara, au fost intotdeauna apreciate in domeniul sculpturii, pentru rezistenta in timp, dar si pentru indicele de refractie scazut de calcit, care permite luminii sa patrunda mai adanc in piatra inainte de a fi risipita afara, aspect ce confera personalitate si da viata sculpturilor umane.

În Romania, cea mai importanta sursa de marmura este zacamantul de la Ruschita.

Vezi și alte materiale

Granit

Contine în principal cuart, feldspat sau minerale de culoare inchisa precum mica (intre 20% si 40%).

Granit

Granitul (italiană granito, „granulat”) este o roca magmatica masiva, cu granulatie grosolana (cristale cu dimensiunea de cativa milimetri), formata la adancimi mari.

Mai mult

Calcar

Calcarul este o roca sedimentara, organogena, de culoare alba, cenusie sau galbena.

Calcar

Termenul de calcar este folosit in vorbirea curenta, pe cand in limbajul tehnic sau stiintific acest termen este utilizat diferentiat.

Mai mult

Travertin

Travertinul este o roca poroasa de calcar, de culoare galbuie pana la bruna.

Travertin

Se foloseste ca piatra de constructie, la placatul fatadelor, peretilor interiori si a pardoselilor sau ca blat de bucatarie sau baie.

Mai mult

Onyx

Onyxul e o varietate colorata alb negru a calcedonului, care face parte din grupa cuartului.

Onyx

In Evul mediu onyxul era folosit ca piatra tamaduitoare a bolilor avand efect pozitiv asupra parului, unghiilor, pielii si bolilor digestive.

Mai mult

Calitate – Eleganță – Stil

Compania noastră a fost creată pentru a servi clienții cu produse de înaltă calitate pe o baza consistenta și în timp util, la prețuri competitive.

CONTACTEAZĂ-NE