Calcar 2020-10-17T11:14:47+00:00

Ai un proiect la care te putem ajuta?

Contactează-ne

Calcar

Calcarul este o roca sedimentara, dominant organogena, de culoare alba, cenusie sau galbena. Calcarele se formeaza in general din sedimente ale unor organisme vii, dar mai pot avea o geneza de formare prin reactii chimice sau procese clastice.

Calcarele au o importanta economica deosebita, fiind folosite ca materie prima in industria de constructii, sunt rezervoare naturale de depozitare a petrolului, gazelor naturale, sau este roca in care au loc procesele carstice, finalizate cu formarea pesterilor acestea fiind locuri de atractie turistica.

Termenul de calcar este folosit in vorbirea curenta, pe cand in limbajul tehnic sau stiintific acest termen este utilizat diferentiat. De exemplu roca masiva compacta va fi numita calcar, pe cand roca poroasa este numita creta, iar in industria de constructii calcarul fiind folosit ca var nestins.

Vezi și alte materiale

Marmura

Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt alb, cenusiu, gri, neagru si rosu.

Marmura

Culorile diverse ale marmurei se datoreaza impuritatilor continute, de exemplu rosu – de la sarurile de fier, maro – de la cele de mangan, sau cenusiu de la grafit

Mai mult

Granit

Contine în principal cuart, feldspat sau minerale de culoare inchisa precum mica (intre 20% si 40%).

Granit

Granitul (italiană granito, „granulat”) este o roca magmatica masiva, cu granulatie grosolana (cristale cu dimensiunea de cativa milimetri), formata la adancimi mari.

Mai mult

Travertin

Travertinul este o roca poroasa de calcar, de culoare galbuie pana la bruna.

Travertin

Se foloseste ca piatra de constructie, la placatul fatadelor, peretilor interiori si a pardoselilor sau ca blat de bucatarie sau baie.

Mai mult

Onyx

Onyxul e o varietate colorata alb negru a calcedonului, care face parte din grupa cuartului.

Onyx

In Evul mediu onyxul era folosit ca piatra tamaduitoare a bolilor avand efect pozitiv asupra parului, unghiilor, pielii si bolilor digestive.

Mai mult

Calitate – Eleganță – Stil

Compania noastră a fost creată pentru a servi clienții cu produse de înaltă calitate pe o baza consistenta și în timp util, la prețuri competitive.

CONTACTEAZĂ-NE