Materiale 2017-08-04T08:24:29+00:00

Ai un proiect la care te putem ajuta?

Contactează-ne

Piatra naturală sau roca ornamentală

Un dar nepretuit al pamantului, piatra naturala este un agregat mineral natural, de compozitie aproape uniforma, impartita pe grupe de roci calcaroase cristaline sau roci eruptive dure, de diverse culori.

Plecand de la prima unealta folosita de om, continuand cu placile pe care s-au sculptat cele zece porunci si ajungand in domeniul constructiilor, piatra naturala s-a dovedit, inca din cele mai vechi timpuri, indispensabila omului.

Prin logistica si tehnologia de ultima ora, ALMIDA Stone scoate la lumina, intr-un stil clasic sau modern, cele mai importante calitati ale rocilor, fie ca este vorba despre partea estetica, fie ca vorbim de infinitul aspect practic oferit de piatra naturala pentru viata noastra de zi cu zi.

Va punem la dispozitie o prezentare despre pietre naturale, marmura, granit, calcar, travertin si altele, pentru a descoperi de ce sunt utile in prezent si pentru a realiza de ce sunt indispensabile in viitor.

Marmura

Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt alb, cenusiu, gri, neagru si rosu.

Marmura

Culorile diverse ale marmurei se datoreaza impuritatilor continute, de exemplu rosu – de la sarurile de fier, maro – de la cele de mangan, sau cenusiu de la grafit

Mai mult

Granit

Contine în principal cuart, feldspat sau minerale de culoare inchisa precum mica (intre 20% si 40%).

Granit

Granitul (italiană granito, „granulat”) este o roca magmatica masiva, cu granulatie grosolana (cristale cu dimensiunea de cativa milimetri), formata la adancimi mari.

Mai mult

Calcar

Calcarul este o roca sedimentara, organogena, de culoare alba, cenusie sau galbena.

Calcar

Termenul de calcar este folosit in vorbirea curenta, pe cand in limbajul tehnic sau stiintific acest termen este utilizat diferentiat.

Mai mult

Travertin

Travertinul este o roca poroasa de calcar, de culoare galbuie pana la bruna.

Travertin

Se foloseste ca piatra de constructie, la placatul fatadelor, peretilor interiori si a pardoselilor sau ca blat de bucatarie sau baie.

Mai mult

Onyx

Onyxul e o varietate colorata alb negru a calcedonului, care face parte din grupa cuartului.

Onyx

In Evul mediu onyxul era folosit ca piatra tamaduitoare a bolilor avand efect pozitiv asupra parului, unghiilor, pielii si bolilor digestive.

Mai mult

Proiecte realizate

Suntem mandri sa va prezentam, ca o garantie a experientei, proiectele de anvergura in care ne-am adus aportul. De la amenajari rezidentiale si pana la lucrari publice, ne-am implicat cu pasiune si profesionalism in fiecare proiect.

VEZI TOATE PROIECTELE

Câțiva dintre partenerii noștri

Calitate – Eleganță – Stil

Compania noastră a fost creată pentru a servi clienții cu produse de înaltă calitate pe o baza consistenta și în timp util, la prețuri competitive.

CONTACTEAZĂ-NE